У звʼязку з воєнним станом частина заходів не відбудуться. Слідкуйте за інформацією на сторінках подій.

Новини

Місто-господар Євробачення-2017 назвуть після 1 серпня

Місто-господар Євробачення-2017 назвуть після 1 серпня

7 липня 2016
Після інспекції двох міст-фіналістів за участю представників Європейської мовної спілки, який повинен завершитися до 1 серпня, буде оголошено місто, яке прийме Євробачення в Україні.
 
"Фінальний етап відбору триватиме з 22 липня по 1 серпня і буде полягати в проведенні інспекції міст-фіналістів за участю представників Європейської мовної спілки та членів оргкомітету з метою ознайомлення з інфраструктурою міст і особливостями реалізації заявок. Після прийняття рішення щодо міста-господаря буде проведена прес -конференція, під час якої і будуть оголошені результати відбору та названо місто-господар Євробачення-2017 ", - йдеться в повідомленні.
 
Триватиме відбір з 24 червня до 1 серпня включно і буде складатися з чотирьох етапів. Перший - до 8 липня - відведено на підготовку заявок містами-претендентами. За вказаний термін - але не пізніше 12:00 8 липня - міста-претенденти повинні відправити заповнені заявки і всі додатки до них. Другий етап - до 15 липня, під час якого робоча група НТКУ як мовника-організатора і делеговані представники оргкомітету здійснять попередній аналіз заявок. Під час третього етапу - з 18 по 22 липня - відбудеться представлення заявок містами-претендентами на засіданні оргкомітету, після чого він оголосить попередні результати - назви двох міст-кандидатів. А вже після цього результати відбору разом з заявками міст-фіналістів будуть повідомлені Європейській мовній спілці.
 
Що стосується критеріїв відбору, то на другому етапі перевагу отримають міста-кандидати, заявки яких будуть мати кращі технічні і якісні характеристики щодо арени, офіційних готелів для проживання, сучасної транспортної інфраструктури, що включає не тільки якісне транспортне сполучення в межах міста, але і наявність міжнародного транспортного аеропорту і відмінного сполучення між ним і містом.
 
Ряд вимог є і до арени Євробачення-2017, де відбудуться півфінали і фінал конкурсу, будуть проходити репетиції виступів всіх учасників. Це повинно бути крите приміщення, яке могло б вмістити не менше 7 тисяч глядачів, а бажано - до 10 тисяч.
 
Особливим аспектом організації і проведення конкурсу є безпека. Тому міста-претенденти у співпраці з державними органами України обов'язково повинні гарантувати безпеку учасникам, членам делегацій та гостям "Євробачення-2017" в повній відповідності з вимогами ЄМС і протягом всього періоду конкурсу, включаючи всі супровідні офіційні заходи.
 
Для роботи представників ЗМІ в місті проведення конкурсу повинен функціонувати міжнародний прес-центр з можливістю роботи там не менше 1550 журналістів. А розташовуватися він повинен поблизу від арени або в її приміщенні.
 
Також міста мають подати пропозиції щодо локацій проведення привітального прийому міста-господаря для всіх делегацій мовників-учасників і представників преси і прощальній вечірки після фіналу, яку змогли б відвідати близько 3 тисяч осіб.
 
Міста-претенденти також повинні передбачити соціальну програму, яка містила б багатогранний пакет культурно-екскурсійних заходів за всіма ознаками гостинності, оригінальності, культурологічної цінності й ідентичності.
 
Загальна інформація про Євробаченні-2017. Мовником-організатором пісенного конкурсу Євробачення-2017 є НТКУ. Конкурс є спільним виробництвом близько сорока громадських мовників з усієї Європи, який проводиться під егідою ЄМС у співпраці з виконавчим директором Євробачення і НТКУ під контролем Наглядової ради конкурсу.
 
Орієнтовна кількість учасників Євробачення-2017 - від 38 до 43 делегацій. Орієнтовні дати проведення конкурсу: 9 травня - перший півфінал, 11 травня - другий півфінал, 13 травня - фінал. Тижня Євробачення триватимуть з 30 квітня до 14 травня 2017 го.